Medverkande 2022

Marcus Olson
Josefin Lennartsson
Irén Björnell & Elin Vernersson (barn 3-8 år)
Kathi & Arvid Bläser (barn 9-13 år)
Jenny Hellsing & Anders Fryk (ungdomar)
Alfred Nygren (sång & musik)
Gospelkören Grace Unity

MARCUS OLSON

Jag heter Marcus och arbetar som socialt inriktad gatupräst i Göteborg och som föreläsare/reseevangelist runt om i Sverige.

För ett år sen hade jag den stora förmånen att få vara en del av Gotlandskonferensen och ser verkligen fram emot att se er igen. Mycket har hänt sen sist, Corona verkar vara över, men nu har vi ett pågående krig i Europa.

Jag kommer tala om Guds kärlek till oss och Guds kärlek genom oss under temat ”Kärlek är ett verb”.

Ja, jag kommer dela vad jag upplever att Jesus har för uppmuntran och utmaning till oss idag 2022 i den tiden vi lever i. Först när vår tro når både hjärta och hjärna och samma händer som vi lyfter i tacksamhet till Gud även lyfter vår medmänniska blir tron på riktigt.

Ser fram emot att möta er alla!

Marcus Olson

JOSEFIN LENNARTSSON

Jag är teolog, författare och föreläsare med fokus på existentiell hälsa och verksam i det egna företaget ”Ett hopp & livskonst” där jag erbjuder existentiell vägledning i form av enskilda samtal, kurser med mera. Jag är även författare till materialet ”Kyrkan och #metoo” som Studieförbundet Bilda har tagit fram.

Jag ser fram emot att träffa er i sommar och jag kommer under konferensen så klart tala kring ämnet #metoo. En del menar att det är en trend som vi i kyrkan inte behöver bry oss om. Men de senaste åren har vittnesmålen som bekräftar att kyrkan tyvärr inte alltid är den trygga gemenskap vi vill vara blivit allt högljuddare. I seminariet talar jag bland annat om när det blir fel och hur vi kan bygga en gemenskap i försoningens tecken.

Under helgen talar jag också kring; vad är det som driver mediekvinnan att lämna storstaden och spännande uppdrag för att starta en yogastudio på landet, eller IT-konsulten att bygga en jurta i skogen? Det finns en längtan hos människor idag som får stora konsekvenser i val av livsstil, men varför hittar de inte till kyrkan? Har evangeliet något att komma med i dagens samhälle och hur förmedlar vi det i så fall?

Josefin Lennartsson

IREN BJÖRNELL & ELIN VERNERSSON
(barn 3-8 år)

Vi är två systrar från skogarna i Småland som har haft förmånen att hålla barnmöten runt om i Sverige i över 10 år. Just nu jobbar vi som lärare och på våra lediga tider gillar vi att umgås med våra familjer. Elin på cykeln och Iren i kökslandet. 

Vi ser fram emot att hänga med era barn under konferensen. Vårt tema kommer att kretsa kring salong Ester och de fyra B.na (bibel, bön, bra gemenskap o behövs) — hur vi förmedlar TRO till våra barn. 

Ester är en färgglad person som driver en liten salong. Varje dag dyker det upp kunder av olika slag, stora som små. Någon behöver klippa håret, någon annan vill bara få sitta ner och ta en kopp kaffe. Ester tycker det är roligt att träffa alla människor och hon lär sig alltid något i mötet med sina kunder. 

Irén Björnell och Elin Vernersson

KATHI & ARVID BLÄSER (barn 9-13 år) 

Vi heter Arvid och Kathi och tillsammans är vi 54 år gamla. Vi bor med vår pratglada och fluffiga katt i Norrköping. Arvid blev precis klar med sina civilingenjörsstudier och Kathi jobbar som pastor i Åbylundskyrkan utanför Norrköping. Vi gillar att odla och vara på vår odlingslott, spela sällskapsspel och gör allt det här helst tillsammans med vänner.

Vi ser fram emot att träffa era barn. Vi kommer att prata om Jesus och leka en massa lekar.

Kathi och Arvid Bläser

JENNY HELLSING OCH ANDERS FRYK (ungdomar)

Vi, Jenny och Anders, kommer umgås med tonåringarna under konferensen. Senaste året har vi varit ledare för By Night, en ungdomssamling som nu finns i Pingstkyrkan på Hemse.

Nu ser vi fram emot att få träffa alla härliga ungdomar i sommar. Det blir lek, skoj och lite allvar. Vi kommer delta i konferensens samlingar men även ha egna tillfällen för ungdomarna. Vi träffas redan kl. 15 på fredagen för lek och tävlingar! Under lördagen har vi egna samlingar kl. 14 och kl.16.

De ungdomar som vill är välkomna att övernatta i det stora tältet, fre-lör och lör-sön. De som anmäler sig och är med på hela ungdomskonferensen kan köpa matpass till hela konferensen för 175 kr.
Anmäl ditt deltagande till Anders på epost anders@hemsepingstkyrka.se.

Jenny Hellsing och Anders Fryk

ALFRED NYGREN (sång & musik)

Jag heter Alfred och till vardags jobbar jag som pastor med ansvar för bl.a. lovsång i Citykyrkan i Stockholm. Jag är lovsångsansvarig i nätverket New Wine Sverige och sitter med i Pingst kreativs ledningsgrupp där vi jobbar med våra konferenser och projektet ”ny musik i pingst”.  Jag är gift med Helen och vi har tre barn, Grace, Thea och Jonah och två hundar som heter Alex och Daisy. Vi ser så mycket fram emot att få mötas på Gotlandskonferensen!


Alfred Nygren

GRACE UNITY med Alma Hedlund

Grace Unity är en ekumenisk gospelkör med hemvist i Visby domkyrko-församling, under ledning av Alma Emilsson. Medlemmarna i kören kommer från olika församlingar på Gotland och vi startade utifrån en vision att samlas från olika håll och erfarenhet men med en gemensam riktning i vår lovsång och tillbedjan. Nåden och kärleken från Gud är det som förenar oss. Vi hoppas att konserten på Snäckan i sommar ska ge hopp, glädje, tröst och svikt i stegen framåt.

Grace Unity